Veel gestelde vragen (FAQ) over Pick and Collect

FAQ

Wij beantwoorden je vragen graag per e-mail, maar misschien vind je hieronder al iets om je te helpen of je nieuwsgierigheid te prikkelen.

1. Gebruik van de "Pick and Collect" APP

Neen. In tegenstelling tot veel andere oplossingen hoeven je klanten niet door het vervelende proces van het aanmaken van een account te gaan. Moeten je klanten die naar je winkel komen trouwens een account aanmaken? Waarschijnlijk niet. Pick and Collect is als je winkel, de klant hoeft alleen maar tegen de deur te duwen. Je klant moet echter wel wat informatie geven, zodat je hem kunt identificeren en contacteren, net als bij een telefonische reservering. En als ze willen, kunnen ze zich dan abonneren op je nieuwsbrief.

Neen, want je beheert de data van de bestellingen en de maximum tijd waarop bestellingen kunnen geplaatst worden.
Je bent echter vrij om de openings- en sluitingstijden van je winkel los te koppelen van de leveringstijden van onlinebestellingen.

Neen. Eén gewoon aanbod kan over een lange periode lopen, aangezien de vervaldatum ver in de toekomst kan liggen.

Ja, je moet een (feestelijk) gelegenheidsaanbod aanmaken; die vind je in het menu “Mijn aanbod” onder het gewone aanbod. Indien je dit menu niet ziet, moet je eerst de optie “Ik activeer ‘Gelegenheidsaanbod (feestelijk)’…” activeren.

Ja. Lokale levering (met locaties naar keuze) of overal, met of zonder leveringskosten, aan jou de keuze.

Ja. Het enige wat je hoeft te doen is een mobiel verkooppunt opzetten en de dagen bepalen waarop je aanwezig zult zijn op de markt(en). Je klanten moeten hun keuze aangeven.

Ja, het aanbod loopt tot het einde van de geldigheidsdatum, want die verschuift dag na dag.

Gewone aanbiedingen

Deze aanbiedingen worden herhaald voor de ganse duur van de geldigheidsperiode van het aanbod, waardoor ze alleen beschikbaar zijn voor bestellingen op je openingsdagen en volgens de wachttijd die je hebt bepaald.

Je bedrijf is bijvoorbeeld open van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en je accepteert online bestellingen daags te voren tot 17.30 uur. Klanten kunnen alleen bestellen op de dagen dat je geopend bent voor zaken binnen 14 dagen na de dag van de raadpleging van je site. Bovendien kunnen zij op de dag van de raadpleging na 17.30 uur geen bestellingen meer plaatsen voor ‘s anderendaags.

Gelegenheidsaanbiedingen (feestelijke)

Deze aanbiedingen werken niet volgens een cyclus zoals het gewoon aanbod. In dat geval moeten specifieke data van beschikbaarheid worden vermeld en is de 14-dagenregel niet van toepassing.

Je stelt bijvoorbeeld een kerstaanbieding voor die alleen beschikbaar is op 22, 23 en 24 december en je zet deze online op 20 november. Vanaf 20 november zal dit aanbod zichtbaar zijn voor je klanten en openstaan voor bestellingen. Bovendien kun je in de kalender de kleur “goud” kiezen.

>Ja, in het menu “Mijn aanbod > Gewoon aanbod” of “Mijn aanbod > Gelegenheidsaanbiedingen”, in de rubriek “Online bestellingen mogelijk tot…”, selecteer je “Dezelfde dag” in het veld “dagen”, 10u in het veld “uren” en 30m in het veld “minuten”. Om 10:31 uur, kunnen er geen bestellingen meer online worden geplaatst

Ja, mits je het voorraadniveau hebt aangegeven in “Product selectie” die vind je in “Mijn aanbod > Regelmatig aanbod” of “Mijn aanbod > Gelegenheidsaanbod” door op de blauwe naam van het aanbod te klikken. Vul dan de kolom “Beginvoorraad beschikbaar” van het betrokken product in. Als de bestellingen van je klanten de voorraad uitgeput hebben kunnen er voor dat product geen bestellingen meer geplaatst worden.

Een bericht zal naar de klant verstuurd worden dat aangeeft dat de bestelling voor het betrokken product beperkt wordt tot de resterende voorraad.

Indien het een annulering of een wijziging naar een kleinere hoeveelheid betreft, worden de hoeveelheden opnieuw in voorraad genomen. In geval van een wijziging naar een grotere hoeveelheid, zal Pick and Collect de wijziging toestaan voor het verschil tussen wat reeds besteld is en wat nog in voorraad is.

Neen, je hoeft geen aantallen te vermelden voor producten die je altijd in voorraad hebt (het is zelfs aan te raden dit niet te doen). Vermeld alleen het aantal eenheden dat online kan worden besteld voor producten waarvan je een beperkte voorraad hebt.

Ja, In “Product selectie” te vinden in “Mijn aanbod > Regelmatig aanbod” of “Mijn aanbod > Gelegenheidsaanbod” klik op de blauwe naam van het betrokken aanbod. Plaats je dan op de regel van het betrokken product en zet de voorraad ervan op 0 in het veld “Beginvoorraad beschikbaar”. Het product zal zichtbaar zijn voor je klanten zonder dat het kan worden besteld, maar met zijn prijs, eenheid en de vermelding “Alleen in de winkel te bekomen”.

Neen, als de datum van het aanbod eenmaal is verstreken, kan deze niet meer worden gewijzigd.

Ja, en hij wordt per e-mail op de hoogte gebracht en je krijgt hiervan bericht.

Neen, want wij geven de voorkeur aan direct contact in de winkel voor de korte keten. Mocht er in de toekomst echter vraag naar komen, dan zullen wij niet aarzelen om een online betalingssysteem in te voeren.

Accordion Content

2. Optimalisering van de "Pick and Collect" APP

Neen, maar we raden je sterk aan dit wel te doen omdat het de verkoop direct zal beïnvloeden. Mensen willen graag zien wat ze bestellen zoals in de winkel. En hoe mooier de foto’s hoe groter de koopkans.

Voor een goede kwaliteit op alle media, waaronder Retina-(hoge definitie) schermen op tablets en smartphones, is 800 pixels breed een minimumvereiste.

Neen, onze Pick and Collect APP werkt onafhankelijk van een website en is online beschikbaar voor al je klanten.

3. Starten van de Pick and Collect APP

Ja, we raden je aan het Excel bestand in te vullen dat je in het menu “Producten > Excel”vindt. Als je al een Excel bestand hebt met je producten, kun je ze in het sjabloonbestand plakken. Zo wordt de structuur perfect gerespecteerd en worden je producten in een mum van tijd ingevoerd of bijgewerkt!

Neen, want elke afbeelding krijgt een nieuwe naam in ons systeem en wordt aan elk van je producten gekoppeld wanneer ze worden geïmporteerd. De foto’s moeten dan aan elk van je producten worden toegevoegd. Het is echter waarschijnlijk dat wij in toekomstige updates van onze APP een dergelijke oplossing zullen kunnen bieden.

4. FAQ – Vragen van algemeen belang

Om je in staat te stellen je standpunt te herzien, houden wij je gegevens tot 6 maanden na de schorsing van je abonnement voor jou beschikbaar. Op die manier ben je, zo je besluit je terug in te schrijven, meteen weer operationeel.

Helaas is onze APP niet gratis. Je moet begrijpen dat om je een kwaliteitsproduct aan te bieden, dat lang meegaat en mettertijd evolueert, wij veel moeten investeren in mankracht en materiaal. Wij hebben onze prijs echter zo scherp mogelijk berekend om de beste prijs-kwaliteitverhouding van de markt te bieden. Bovendien hebben al onze testtraders bevestigd dat ze gemiddeld 2 dagen per maand besparen dankzij de betere organisatie van hun tijd die door onze Pick and Collect APP wordt geboden.

Ja, en trouwens, je hebt het al per e-mail ontvangen, maar misschien heb je er toen geen aandacht aan geschonken. Bij het bevestigen van een aankoop op onze site, ontvang je de factuur als een bijgevoegd PDF-bestand. Indien je, ondanks bovenstaande gegevens, je factuur niet kunt terugvinden, stuur ons dan een e-mail naar info@pickandcollect.eu en wij zullen je deze met plezier binnen de 48 werkuren per kerende e-mail opnieuw toesturen.

Ja, wij begrijpen dat communicatie de sleutel is tot een hogere omzet, vooral online. Daarom werken wij samen met ons communicatiebureau om je een reeks hyperprofessionele tools aan te bieden tegen scherpe prijzen.

Ja, stuur ons een e-mail met je ID (internetadres van je online shop), het belangrijkste mobiele telefoonnummer (zie menu Mijn Pick and Collect > Mijn contactgegevens > Belangrijkste mobiele telefoon) en de gewenste taal. Wij zullen ze voor je activeren. Vanaf dat moment zul je ook alle informatie in deze taal moeten invullen.

Pick and Collect is ontworpen voor plaatselijke winkels in de korte keten, dit om “ketens” te vermijden beperken wij het aantal verkooppunten tot 5. Als dit aantal standaard verkooppunten voor jou nog steeds onvoldoende is, stuur ons dan een e-mail met je ID (internetadres van je online shop), het belangrijkste mobiele telefoonnummer (zie menu My Pick and Collect > Mijn contactgegevens > Belangrijkste mobiele telefoon). Wij zullen je hiervoor direct contacteren.